Zítra bude Halloween tak ještě na poslední chvíli pár nových receptů. Mezi nimi je i hadí bageta. Je to opravdu pořádný kus bagety. Tento had váží před 800 gramů! Bagetu můžete nechat při večeři na stole a každý si může odkrojit kolik pečiva potřebujte.

Suroviny

  • 460g hladké mouky
  • 320ml teplé vody
  • 2 sáčky sušeného droždí
  • 2 lžičky cukru
  • 1 lžička soli
  • Olivy na oči
  • Plátek papriky nebo slupka z okurky na jazyk

Příprava

  1. Z teplé vody, sušeného droždí a cukru nechte pro promíchání vzejít kvásek. Stačí 10 minut.
  2. Přidejte mouku a sůl. Těsto dobře propracujte.
  3. Připravte si pečící papír o velikost velkého plechu. Nasypte na něj hladkou mouku a do ní vyklepněte těsto.
  4. Z těsta udělejte bochánek a vyválejte z něj hada dlouhého jako je sám plech. Pokud bude zakroucený udělejte ho ještě o něco delšího.
  5. Hlavu nechte větší, než je zbytek těsta a ocásek zase udělejte tenký. Hlavu jsem ještě trochu dotvarovala, aby had vypadal reálněji. Počítejte s tím, že bageta dost vykyne, takže pokud jste udělaly zvlněného hada nechte tam dostatek místa (nebo to po vykynutí můžete opravit).
  6. Bagetu nechte 30 minut kynout.
  7. Po vykynutí vložte do předehřáté trouby na 210 stupňů a pečte 15-20 minut dozlatova.
  8. Po upečení můžete hadovi připevnit oči z nakrájených koleček oliv a tam kde je pusa jazyk vyřezaný z papriky (místo nařízněte a jazyk vsuňte dovnitř)