Recept na pizzu, která bude chutnat všem milovníkům pálivých jídel. Je dost podobná pizze Mexikana, ale na to jsem neměla ten správný salám, tak jí tak raději nebudu nazývat. Na pizze najdete šunku, salám, kukuřici, rozklepnuté vajíčko, cibuli a beraní rohy. Použijte pálivé beraní rohy nebo je nahraďte chilli papričkou nakrájenou na kolečka. Já osobně pálivé miluji takže si na pizzu dávám okolo pěti kozích rohů a ještě malou chilli papričku. Čerstvé nemám, takže jsem použila zavařené ve sladkokyselém nálevu. Nakonec jsem ale zjistila, že právě nakládané beraní rohy této pizze dávají tu skvělou sladkokyselou chuť. Recept na ně najdete dole 🙂 

Těsto na na pizzu :

  • 260g hladké mouky
  • 180ml teplé vody
  • 1 lžíce oleje
  • 2 lžičky sušeného droždí
  • 1/4 lžičky soli

 

Rajčatová omáčka:

  • 150g pasírovaných rajčat z konzervy
  • 1-2 lžíce cukru (záleží na kyselosti rajčat)
  • 1 lžička sušené bazalky
  • 1/2 lžičky soli
  • 1/4 lžičky černého pepře

Na ozdobu:

  • 150g eidamu 
  • 150g šunky
  • 50g vysočiny (nebo jiný tvrdý salám)
  • 50g mražené kukuřice
  • 1 červená nebo bílá cibule (červená je sladší)
  • 2 vejce
  • Nakládané beraní rohy nakrájené na kolečka

 

Příprava

 

Omáčka na pizzu:

Vše smíchejte dohromady.

 

Těsto na pizzu

  1. Vše na těsto smíchejte v míse a nechte 15 minut vykynout.
  2. Vykynuté těsto vysypte na pomoučněný vál a moukou podsypaný vál. Rozdělte na dvě části. Tu druhou dejte zatím stranou.
  3. Z těsta vyválejte pizzu. Pizzu můžete nechat bez okrajů nebo tak jak má být – s okraji.
  4. Pizzu potřete polovinou omáčky na pizzu nebo kečupem.
  5. Na pizzu dejte šunku pokrájenou na kostičky a posypte půlkou strouhaného sýra (sýr dávejte až na šunku)
  6. Dále na pizzu rozložte vysočinu nebo jiný tvrdý salám či klobásu.
  7. Pizzu posypte kukuřicí (používám mraženou) a cibulí nakrájenou na měsíčky.
  8. Nakonec doprostřed pizzy rozklepněte vajíčko
  9. Pečte v předehřáté troubě na 210 stupňů 10-15 minut na středním roštu.  Pizzu pečte méně pro rozteklý sýr anebo více pro pěkně zapečený sýr.

 

TIP: použijte 45% eidam pro sýr co se pěkně táhne.