Zdravá zmrzlina kterou si můžete vychutnat absolutně bez výčitek. Obsahuje přes 90 procent ovoce a to už je pořádná dávka vitaminů. Největší výhodou této zmrzliny je to, že od přípravy k podávání bude potřebovat jen pár minut. Není nutné jí dávat do zmrznout do mrazáku, místo toho se můžete rovnou pustit do zmrzliny. Konzistenci má jako točená zmrzlina díky rozmixování ovoce s mlékem. Zmrzlinu tedy od začátku do konce připravíte jen pomocí mixéru.
Jak vidíte na fotce jedná se o dvou barevnou zmrzlinu. Červená vrstva je třešňová a žlutá je slaďoučký banán. Ideální snídaně, svačina nejen na léto.
Suroviny
Třešňová zmrzlina
- 110g mraženého banánu (1 banán)
- 150g mražených třešní
- 60-80ml mléka
- 2 lžičky třtinového cukru/agáve sirupu
Vanilková zmrzlina
- 215g mraženého banánu (2 banány)
- 60ml mléka
- 1 odměrka vanilkového proteinu*
*vynechte pokud nemáte
Příprava
- Vše na třešňovou zmrzlinu rozmixujte. Ze začátku to půjde ztuha, ale postupně vznikne hustá zmrzlina. Klidně zastavte a promíchejte zmrzlinu, urychlí to mixování. Podle potřeby můžete přidat pár lžic mléka.
- Třešňovou zmrzlinu přelijte do misky a zatím jí uložte do mrazáku aby se neroztékala.
- Vanilkovou zmrzlinu vyrobíte úplně stejným způsobem. Pokud nemáte protein použijte vanilkový cukr nebo nechte zmrzlinu bez vanilky.
- Připravte si sklenici a střídavě do ní dávejte vanilkovou a třešňovou zmrzlinu. Zmrzlinu můžete ozdobit čerstvými jahodami, banánem nebo třešněmi
Pokud je zmrzlina moc tekutá dejte jí odděleně zmrznout na 30-60 minut do mrazáku. To by mělo být tak akorát.