Zdravá zmrzlina kterou si můžete vychutnat absolutně bez výčitek. Obsahuje přes 90 procent ovoce a to už je pořádná dávka vitaminů. Největší výhodou této zmrzliny je to, že od přípravy k podávání bude potřebovat jen pár minut. Není nutné jí dávat do zmrznout do mrazáku, místo toho se můžete rovnou pustit do zmrzliny. Konzistenci má jako točená zmrzlina díky rozmixování ovoce s  mlékem. Zmrzlinu tedy od začátku do konce připravíte jen pomocí mixéru.

Jak vidíte na fotce jedná se o dvou barevnou zmrzlinu. Červená vrstva je třešňová a žlutá je slaďoučký banán. Ideální snídaně, svačina nejen na léto.

Suroviny

Třešňová zmrzlina

  • 110g mraženého banánu (1 banán)
  • 150g mražených třešní
  • 60-80ml mléka
  • 2 lžičky třtinového cukru/agáve sirupu

 

Vanilková zmrzlina

  • 215g mraženého banánu (2 banány)
  • 60ml mléka
  • 1 odměrka vanilkového proteinu*

*vynechte pokud nemáte

Příprava

  1. Vše na třešňovou zmrzlinu rozmixujte. Ze začátku to půjde ztuha, ale postupně vznikne hustá zmrzlina. Klidně zastavte a promíchejte zmrzlinu, urychlí to mixování. Podle potřeby můžete přidat pár lžic mléka.
  2. Třešňovou zmrzlinu přelijte do misky a zatím jí uložte do mrazáku aby se neroztékala.
  3. Vanilkovou zmrzlinu vyrobíte úplně stejným způsobem. Pokud nemáte protein použijte vanilkový cukr nebo nechte zmrzlinu bez vanilky.
  4. Připravte si sklenici a střídavě do ní dávejte vanilkovou a třešňovou zmrzlinu. Zmrzlinu můžete ozdobit čerstvými jahodami, banánem nebo třešněmi

 

Pokud je zmrzlina moc tekutá dejte jí odděleně zmrznout na 30-60 minut do mrazáku. To by mělo být tak akorát.