Čerstvě vymačkaný pomerančový džus nám dodá pořádnou dávku vitaminu C. Když do něj přidáte i kousek zázvoru získá nápoj i protizánětlivé účinky. Zázvor i vitamin C jsou vynikající volbou na posílení imunity, podporou při hubnutí, detoxikaci a také vám pomohou i pokud vás už nějaká otravná chřipka skolila.
Suroviny
- 2 pomeranče (nestříkané)
- Plátek zázvoru silný asi půl cm
Pomůcky: šnekový odšťavňovač
Příprava
Do odšťavňovače nejdříve dejte kousek oloupaného zázvoru (vcelku) a poté kousky oloupaných pomerančů. Zázvor je sušší, takže musí jít první aby šťáva z pomerančů pomohla tak malý kousek zázvoru odšťavnit.
Skladování a trvanlivost: čerstvé džusy mají nejvyšší obsah živin ihned po odšťavnění. Pokud si ale přeci jen chcete džus uložit do lednice počítejte, že vydrží tak maximálně 3 dny.