Myšlenka vánočního cukroví pro psy a kočky mě nadchla na tolik, že jsem se hned pustila do experimentování. Protože i pejsci mohou nesnášet lepek udělala jsem i bezlepkové cukroví, aby si o Vánocích také přišly na své. Cukroví je slepené arašídovým máslem, takže se po něm budou olizovat až za ušima 😀

Suroviny

  • 160g rýžové mouky
  • 70g arašídového másla*
  • 40-50g vody
  • Půl lžíce oleje
  • Arašídové máslo na slepení sušenek

+rýžová mouka na podsypání

*Používám doma vyrobené arašídové máslo, ale stejně bude fungovat i kupované (jen si zkontrolujte složení).

Příprava

  1. Všechny suroviny smíchejte a vypracujte z nich těsto.
  2. Připravte si pomoučněný pár a těsto položte doprostřed. Zkuste, jak vám jde těsto vyválet, ale já osobně doporučuji dát přes něj pečící papír a vyválet ho přes něj. Přeci jen je to bezlepkové těsto tak pohromadě nedrží tak dobře. Pokud je hodně drolivé přidejte půl nebo celou lžíci vody.
  3. Těsto vyválejte na stejnou výšku jako děláte linecké. Opatrně sundejte pečící papír a pomocí kulatého vykrajovátka vykrájejte kolečka.
  4. Pomocí nože přeneste kolečka na plech vyložený papírem.
  5. Zbytek těsta propracujte a opakujte postup. Pokračujte, dokud nespotřebujete všechno těsto.
  6. Pečte v předehřáté troubě na 175 stupňů 15-20 minut. Po vytáhnutí nechte kolečka vychladnout.
  7. Každé druhé kolečko potřete arašídovým máslem a slepte dohromady. Sušenky skladujte při pokojové teplotě nebo v lednici.

 

Skladování: při pokojové teplotě nebo v lednici

Trvanlivost: 1 měsíc