Zdravé a šťavnaté, to jsou slova která přesně vystihují jablečné chipsy. Těchto chipsů můžete sníst kolik jen chcete. Recept je upravený na sušení v troubě. Jablečné chipsy si tak můžete vyrobit i pokud doma sušičku nemáte.
Suroviny
- 1 jablko
- špetka mleté skořice
pomůcky: nožík nebo vykrajovátko jádřince.
Příprava
- Jablka můžete nechat jak oloupaná tak neoloupaná. Z jablek vykrojte vnitřek se semínky. Já jsem použila tubičku, kterou jadýrka odstraním, ale jablko zůstane celé. Nebo jen překrojte jablko na půl a vnitřek vyřízněte nožem.
- Poté jablíčko nakrájejte na tenké plátky.
- Plátky jablek rozložte na plech tak aby se nepřekrývaly. Před pečením je ještě posypte špetkou skořice.
- Jablka sušte v troubě na 100 stupňů po dobu cca 2 hodin. Záleží na síle jablek takže se po hodince podívejte jak to vypadá. Po usušení mají jablka zůstat ještě šťavnatá nikoliv úplně suchá a drolivá.
Skladování: při pokojové teplotě
Trvanlivost: několik měsíců (musí být dostatečně vysušená)