Vanilkové rohlíčku u nás doma nesměly nikdy chybět. Spolu s pracnami a lineckých to byl základ bez kterého jakoby nebyly Vánoce. S přítelem jsme si ale zavedly novou tradici a to tradici, že každé Vánoce budeme dělat jiné cukroví. Žádné Vánoce tak nebudou stejné a my budeme mít na co vzpomínat. Na arašídové rohlíčky jsem použila aračídové těsto které běžně používám na sušenky. Když se ale upečou ve formě na rohlíčky chutnají zase úplně jinak. Tuk jsem nahradila arašídovým máslem díky kterému budou rohlíčky nejen arašídové, ale také veganské.
Suroviny
- 70g arašídové máslo
- 40g hladké špaldové mouky (nebo jen hladké)
- 50g třtinového cukru
- 1 lžíce mléka (mandle…)
- 1/8 lžičky prášku do pečiva
Pomůcky: Forma na silikonové rohlíčky
Příprava
- Arašídové máslo nechte ohřát na pokojovou teplotu. Bude se s ním lépe pracovat.
- Hladkou míchu smíchejte s práškem do pečiva. Pak už můžete přidat zbytek ingrediencí.
- Ručně vypracujte těsto. Zkuste jeden rohlíček natlačit do formy abyste věděli jak se s těstem pracuje. Pokud je drolivé přidejte další lžíci mléka. Uvidíte, že se hned bude s těstem lépe pracovat.
- Utrhněte si kousek těsta a vyplňte s ním prostor ve formě na rohlíčky. Těsto vždy ještě upěchujte.
- Pečte v předehřáté troubě na 160 stupňů po dobu 15-20 minut. Rohlíčky zezlátnou a budou křupavé.
Skladování: při pokojové teplotě
Trvanlivost: 1 měsíc