Arašídové máslo je máslo smíchané s normálním a arašídovým máslem. Spojením těchto dvou surovin získáte máslo s příchutí arašídů které se hodí ke všem druhům pečiva. Nejvíce mi ale chutná s vánočkou nebo loupáky, to je dobrota.

Suroviny

  • 30g másla
  • 15g arašídového másla

*5g cukr moučka (volitelné)

Příprava

  1. Máslo rozpusťte nebo nechte co nejvíce změknout.
  2. Přidejte arašídové máslo a dobře promíchejte.
  3. Ochutnejte jestli je pro vás máslo dostatečně sladké. Pokud ne vmíchejte trošku moučkového cukru.
  4. Arašídové máslo uložte do uzavíratelného obalu.

 

Použití: k namazání pečiva. Také při pečení nebo v případě lívanců, vaflí a podobných sladkých receptů můžete vyměnit máslo za máslo arašídové. Účinek bude stejný, ale díky arašídovému máslu bude bude mít těsto a tedy i hotový pokrm arašídovou chuť.

 

Skladování: v lednici

Trvanlivost: stejná jako trvanlivost použitého másla