Návod jak si zamrazit vypěstovanou nebo kupovanou růžičkovou kapustu. Takto zamražená růžičková kapusta vám vydrží až do další úrody, tedy do léta. Použít jí můžete například do polévky nebo zeleninových jídel.
Suroviny
- Čerstvá růžičková kapusta
Dále budete potřebovat:
- Hrnec
- Mísa
- Studená voda
- led
Příprava
- Růžičkovou kapustu otrhejte a umyjte.
- V hrnci přiveďte vodu k varu a kapustu v ní 3 minuty povařte.
- Mezitím si připravte mísu se studenou vodou do které dáte kostky ledu (na litr tak 10 kostek).
- Hned jak vám zazvoní minutka kapustu sceďte a rovnou jí hoďte o ledové lázně. Tento krok zakonzervuje chuť i barvu kapustu která by se jinak mražením ztratila.
- Po 3 minutách v ledové lázni kapustu sceďte a nechte okapat. Můžete jí dát třeba na utěrku aby mohl oschnout.
- Pak už jen stačí růžičkovou kapustu dát do sáčku, popsat a zamrazit.
Použití: polévky, omáčky…kapusta je jen předvařená aby byla vařená je potřeba jí ještě povařit doměkka
Skladování: v mrazáku
Trvanlivost: 6 měsíců