Lassí je indický nápoj vyráběný z jogurtu. Tentokrát se podíváme na to jak si připravit osvěžující jogurtový nápoj (lassí) s lískovými ořechy. Ořechy se nejdříve přes noc namočí a tím nám druhý den usnadní jejich mixování. Lískové ořechy chutnají skvěle v kombinaci s medem, proto jsem i já tento nápoj osladila medem. Nápoj je osvěžující už sám o sobě, ale pro ještě větší osvěžení můžete přidat pár kostek ledu.

Suroviny

  • 150ml bílého jogurtu
  • 150ml studené vody
  • 20 lískových ořechů (neoloupaných)
  • 2 lžičky medu (nebo podle chuti)

*led

Pomůcky: mixér, sítko s jemnými oky, lžíce, zavírací dóza na namočení ořechů

Příprava

  1. Lískové ořechy zalijte studenou vodou a nechte přes noc (min. 8 hodin) namočit. Nádobu s ořechy uložte do lednice.
  2. Druhý den ořechy přeceďte, propláchněte vodou a dejte do mixéru.
  3. Přidejte i studenou vodu (tu z namáčení nepoužívejte), bílý jogurt a med. Mixujte po dobu 2-3 minut až v nápoji nezůstanou větší kousky ořechů.
  4. Nápoj přeceďte přes jemné sítko, zmáčkněte lžící abyste získaly co nejvíce nápoje a můžete podávat.