Na obrázku nejsou pravá kávová zrna, ale nepečené cukroví ve tvaru kávových zrna. Jak už jejich tvar napovídá jedná se o nepečené příchutí s kávovou příchutí. Těsto vytvarujete do tvaru zrnek a párátkem uděláte čáru uprostřed aby byl tvar zrna přesný. Nádherně vypadající a výborně chutnající cukroví je hotové za pár minut takže si ho můžete udělat nejen na Vánoce, ale i během roku.
Suroviny
- 100g piškotů
- 70g másla
- 25g mletých lískových ořechů
- 10g cukr moučka
- 2 lžičky hořkého kakaa
- 1/2-1 lžičky instantní kávy
+párátko nebo nůž
Příprava
- Piškoty namelte v robotu/mixéru na prášek. Také je můžete namlít válečkem kterým je několikrát přejedete.
- Přidejte změklé máslo, lískové ořechy, moučkový cukr, kakao a kávu. Vše promíchejte a vypracujte těsto.
- Z nepečeného těsta vytvarujte malé kuličky z kterých uděláte ovály.
- Aby byla kávový zrna dokonalá udělejte uprostřed tupou hranou nože nebo párátkem čáru. Čára bude hladká když párátko nebo nůž jen přimáčknete
- Kávová zrna dejte ztuhnout do lednice, poté jsou připravená k jídlu.
TIP: zrna můžete ještě posypat špetkou instantní kávy nebo hořkého kakaa