Funguje to jako kouzlo- tekutou polevu nalijete na zmrzlinu a za vteřinku se promění v křupavou tvrdou čokoládu. Tajemství je v kokosovém oleji, neskutečně rychle se z tekuté podoby promění do tuhé a právě díky němu tento recept funguje tak jak má.
Suroviny
- 100 gramů mléčné/hořké nebo bílé čokolády
- 100 gramů kokosového oleje
*pro menší množství zachovejte poměr 1:1
Příprava
- Kokosový olej roztavte v mikrovlnné troubě nebo v hrnci.
- Čokoládu nakrájejte/nalámejte na menší kousky
- Horký, ale ne vařící olej smíchejte s čokoládou a míchejte dokud se čokoláda nerozpustí. Případně vraťte na chvilku zpátky do mikrovlnky.
- Nechte vychladnout na pokojovou teplotu
Použijte ihned nebo nalijte do menších formiček pro pozdější použití. Polevu můžete zamrazit nebo skladovat v lednici. Když dostanete chuť na zmrzlinu stačí polevu chvilku v mikrovlnce nebo hrnci zahřát.
Jako poleva na nanuky:
Nejdříve nanuk vyrobte a nechte zmrznout. Poté vytáhněte z formy (pokud to nejde můžete formu krátce polít teplou vodou, aby se nanuk pustil) a nanuk namočte do polevy pokojové teploty. Také můžete pomocí lžíce nanuk polevou polít. Chvilku nanuk podržte až poleva zmrzne a uložte do krabiček nebo jiných obalů zpátky do mrazáku. Ostatní nanuky mezi poléváním v mrazáku. Pro rychlé tuhnuí polevy je nezbytné aby byly co nejstudenější.
Jako poleva na zmrzlinu:
Do poháru nebo kornoutku vyklepněte kopeček/kopečky zmrzliny. Polijte polevou a ihned podávejte
Při výrobě zmrzliny:
Na ztuhlou zmrzlinu polevu nalijte a vraťte do mrazáku
Trvanlivost: několik měsíců
Skladování: v lednici nebo mrazáku