Připravte si osvěžující nadýchaný dezert z manga, smetany a pomerančové šťávy. Je velice jemný a smetanový. Pomerančová šťáva i mango dezert odlehčí a navíc mu dodají svěží ovocnou chuť. Mangová pěna nádherně vypadá a chuť vás také určitě mile překvapí.
Suroviny
- 120ml smetany ke šlehání
- 100g čerstvého manga
- 90ml pomerančové šťávy nebo 100% džusu
- 3 lžíce třtinového cukru nebo podle chuti
- 1 lžička vepřové želatiny v prášku
Na ozdobu můžete použít čerstvé lístky máty peprné
Příprava
- Mango a pomerančový džus rozmixujte na pyré.
- Mangové pyré posypte želatinou a nechte 10 minut stát.
- Dejte na plotnu a zahřívejte jen dokud se želatina nerozpustí (stále míchejte). Není třeba aby mangová směs začala bublat.
- Sundejte ze sporáku a nechte asi 10 minut vychladnout. Horká směs by nám rozpustila šlehačku
- Vychlazenou smetanu vyšlehejte dotuha
- Šlehačku i mangovou směs opatrně smíchejte. Aby šlehačka zbytečně nespadla promíchejte směs pomalu, lehce a jen co je nutné.
- Sáčkem nebo lžící plňte do skleniček.
- Nechte v lednici 2-3 hodiny ztuhnout
- Podávejte vychlazené, Mangovou pěnu můžete ozdobit například lístky máty, praženým strouhaným kokosem, kousky manga, mangovým pyré, pistáciemi..
TIP: pro pikantnější chuť přidejte k mangu špetku kardamomu
Skladování: v lednici
Trvanlivost: 3 dny