V tomto receptu se podíváme jak si z čokoládových kuliček do mléka vyrobit tyčinky. Jsou křupavé, trochu žvýkavé a čokoládové. Bílé maršmalouny mají neutrální vanilkovou chuť na rozdíl od růžovo bílých. Ovocná chuť s kuličkami moc dobře nechutná (vyzkoušeno). Maršmalouny necháte zahřát v mikrovlnce kde se několikanásobné nafouknou. Hned jak přidáte kuličky a začnete míchat promění se tahle hora nafouklých maršmíků na sladké pojivo a kuličky nám k sobě přilepí. Po vychladnutí ztvrdnou a zbydou nám jen výborné čokoládové sušenky. Hodí se jako rychlý snídaně, svačina do školy nebo na výlet. Mají dlouhou trvanlivost a tak si jich můžete vyrobit i větší množství. Když vás bude honit mlsná určitě vám přijdou k chuti.

 

Suroviny

  • 80g čokoládových kuliček*
  • 60g bílých maršmalounů

*kuličky do mléka typu Nesquik (čoko kuličky atd.)

Příprava

  1. Mísu vhodnou do mikrovlnky vytřete lžičkou oleje. Používám plastovou, když bonbony zaschnout můžete je setřít a mísa je čistá. Olej zabrání maršmalounům přilepit se na okraje (alespoň trochu)
  2. Maršmalouny roztavte v mikrovlnce v 15 sekundových intervalech. Bonbony se opravdu hodně nafouknout. Trvalo mi to celkem 30 sekund. Po promíchání se roztečou a budou v tyčinkách fungovat jako lepidlo.
  3. Čokoládové kuličky nasypte na nafouknuté maršmalouny a promíchejte. Hodně rychle to začne tuhnout takže si musíte pospíšit. K míchání je nejlepší použít silikonovou stěrku nebo něco ze silikonu, protože se k ní nebudou tolik lepit.
  4. Pokud ještě nemáte úplně promícháno můžete je znovu dát na 15 skund do mikrovlnky.
  5. Obsah mísy vysypte na plech vyložený pečícím papírem anebo na silikonový vál.
  6. Prsty si namočte do vody a rozprostřete hmotu do rovnoměrné vrstvy vysoké asi tak jako je výška kuliček. Můžete si válečkem potřeným trochou oleje a rozválet těsto do stran. Nebojte se jde to dobře umýt jak z nádobí tak i rukou (stačí odmočit nebo dát do myčky)
  7. Snažte se vytvořit obdelník nebo čtverec aby se vám to pak dobře krájelo.
  8. Když máte hotovo nechte hmotu ztuhnout. Můžete to urychlit lednicí nebo nechat tak hodinku na lince.
  9. Ostrým nebo zubatým nožem rozkrájejte na obdelíky. Velikost tyčinek záleží jen na vás. Jestli jste použily silikonovou podložku dejte jí nejdříve pryč. Mohli byste jí proříznout a to by byla škoda.
  10. Přendejte do krabičky nebo sáčku.

 

Skladování: v lednici i při pokojové teplotě

Trvanlivost: 1 měsíc