Připravte si pizza taštičky plněné šunkou a sýrem. Pokud milujete pizzu určitě si tyto taštičky také zamilujete. Stačí těsto na pizzu potřít rajčatovou omáčkou nebo kečupem, na to dát šunku a sýr a zabalit. Taštičky ještě před pečením potřete vajíčkem a můžou jít do trouby. Výborná večeře je během chvilky hotová. Také si jé můžete připravit na piknik nebo výlet protože chutnají skvěle i studené.
Suroviny
Těsto:
- 270g hladké mouky
- 160ml teplé vody
- 2 lžíce oleje
- 1 sáček sušeného droždí
- 1 lžička soli
Náplň:
- 200g šunky
- 200g nastrouhaného sýra (používám eidam, ale můžete použít i tvrdou mozarellu…)
- Kečup nebo rajčatová omáčká na pizzu*
*recept na rajčatovou omáčku je po dole.
Množství šunky a sýra je orientační můžete samozřejmě upravit podle chuti
Volitelně:
- 1 vejce na potření pro krásně hnědou barvu
Příprava
- Teplou vodu (ne vařící) smíchejte se sušeným droždím a nechte 10 minut stát.
- Přidejte mouku, olej a sůl a vypracujte pružné těsto. Pár minut to trvá, ale můžete si to usnadnit v robotu.
- Těsto nechte 30 minut zakryté utěrkou vykynout.
- Z vykynutého těsta vyválejte na pomoučněném vále tenký plát.
- Nožem vykrojte asi 10 centimetrů velká kolečka.
- Všechny kolečka potřete kečupem nebo sugem. Vyhněte se okraji, ten musí zůstat bez omáčky. Poklaďte plátky šunky a zakončete strouhaným sýrem. Šunku můžete nechat vcelku nebo nakrájet na kostičky.
- Okraje lehce potřete vodou. Voda bude fungovat jako lepidlo a těsto slepí dohromady
- Těsto přehněte přes náplň a slepte. Okraje přimáčkněte a můžete i zmáčknout vidličkou aby náplň nevytékala.
- Taštičky rozložte na plech vyložený pečícím papírem.
- Potřete rozšlehaným vejcem.
- Peče v předehřáté troubě na 210 stupňů asi 10 minut. Když jsou kapsičky zlaté můžete je vyndat z trouby.
Rajčatová omáčka na pizzu:
- 250g pasírovaných rajčat (konzerva)
- 1 lžíce cukru*
- 1 lžička soli
- 1 malá cibule
- 2 lžičky olivového oleje
- 1 lžička sušené bazalky (lze vynechat)
- 1 lžička sušeného oregana (lze vynechat)
*pro sladší sugo ještě 1 lžíci cukru přidejte
- Cibuli pokrájejte nadrobno a orestujte na lžíci oleje (asi 2 minuty)
- Do pánve přidejte cukr, sůl, bazalku a oregano a nechte za stálého míchání bylinky chvilku rozvonět
- Zalijte pasírovanými rajčaty a 5 minut povařte. Omáčku často míchejte aby se nepřipálila.
Skladování: v lednici
Trvanlivost: 2 dny
Taštičky se moc povedly a těsto bylo jemné a lehce se zpracovávalo – DĚKUJI NA ZA RECEPT
Taštičky se moc povedly a těsto bylo jemné a lehce se zpracovávalo.