Suroviny
- 1 hrnek kokosového cukru
- 1 lžička tapiokového/kukuřičného škrobu
Pomůcky:
Mixér/robot/smoothie maker/chopper/elektrický mlýnek na kávu…zkrátka něco co mixuje:), stěrka
Příprava
- Kokosový cukr smíchejte se škrobem a promíchejte. Díky škrobu se cukr nelepí a vydrží stále nadýchaný a práškový tak jak má moučkový cukr být. Pokud cukr spotřebujete okamžitě můžete škrob vynechat
- Nasypte do mixéru/robota a mixujte 2-5 minut až vznikne z cukru prášek. Alespoň jednou zastavte a cukr promíchejte, aby byl rozmixován stejnoměrně.
- Naberte si trochu cukru mezi prsty a otestujte jestli v něm necítíte hrudky nebo zrníčka cukru. Pokud je dostatečně jemný ukončete mixování, pokud vám přijde hrubý ještě chvíli pokračujte
- Hotový cukr uložte do uzavřené nádoby.
Používejte dle potřeby stejně jako klasický práškový cukr
Trvanlivost: cukr se nekazí, vydrží tedy než ho spotřebujete
Skladování: v uzavřené nádobě (vlhkost ve vzduchu způsobuje tvrdnutí cukru)
Dotazy:
Zapomněla jsem cukr otevřený a ztvrdnul mi.
– Když je v kuchyni vysoká vlhkost a cukr zůstane otevřený může vlhkost z okolí pohlcovat. Pokud je slepený smíchejte ho v míse s další lžičkou škrobu a promíchejte metličkou nebo krátce promixujte.
Kde koupím tapiokový škrob?
Tapiokový škrob seženete ve prodejnách zdravé výživy nebo na internetu