Ghí je indické máslo u nás spíše známe pod názvem přepuštěné máslo. Vzniká delším vařením másla a naprosto oprávněně si získává čím dál více příznivců. Znám plno lidí, kteří smaží jen na ghí, protože se nepřepaluje.
Ghí má plno pozitivních účinků pro naše zdraví jako je podpora imunity nebo jeho schopnost vázat na sebe toxiny a odvádět tyto škodlivé látky z těla. Dnes se podíváme na to jak a proč si vyrobit mléko s ghí. Smícháním mléka  a ghí získáte účinný lék na překyselení žaludku. Překyselení žaludku je nepříjemná záležitost a je často doprovázená kyselým pocitem v ústech, nevolností nebo nadýmáním.
Teplé mléko s ghí:
Teplé mléko s ghí ulevuje od příznaků spojených s překyselením a také s jeho léčbou.
Také pomáhá zlepšit trávení a uleví při zácpě.
Vše co je v žaludku špatné do sebe natáhne a vezme s sebou.
Pomáhá na nespavost
Mléko s ghí můžete pít i jako prevenci pro dobré zažívání, žaludečních problémů a také nemocí.

SUROVINY

  • 250ml teplého mléka (ideálně bio)
  • 1 lžíce ghí

PŘÍPRAVA

Mléko zahřejte (stačí když bude teplé), odstavte a přidejte ghí. Promíchejte.

Pijte večer před spaním (může lépe působit). Nemusí to být těsně před spaním, stačí i hodinku nebo dvě. Pokud vám mléko nechutná bez cukru, můžete ho osladit lžičkou medu.

Ghí je tuk a proto se po nějaké době zase oddělí, proto mléko před pitím promíchejte.

 

Skladování a trvanlivost: nápoj je určený k okamžité spotřebě