Šlehačková náplň se skvěle hodí na plnění větrníků, věnečků nebo profiterolek. Samozřejmě jí nemusíte používat na odpalované těsto. Použít jí můžete i místo máslové náplně do zákusků nebo dortů. Je tak jednoduchá a neuvěřitelně dobrá. Připravte si vychladnou šlehačku a pusťte se do toho.
Suroviny
- 250 ml smetany ke šlehání (vychlazené)
- 4 lžíce moučkového cukru
- 1 ztužovač šlehačky
*pro vanilkovou příchuť: 5 kapek vanilkového extraktu.
Pomůcky: elektrický šlehač nebo metlička, stěrka
Příprava
- Smetanu ke šlehání posypte ztužovačem šlehačky metličkou promíchejte. Díky němu se smetana vyšlehá o dost rychleji než bez něj a vždycky se povede. Náplň po ztužovači zhoustne a bude stále držet svůj tvar.
- Vyšlehejte dotuha.
- Ihned použijte nebo uložte do lednice pro pozdější použití
Použití: Do větrníků, věnečků, profiteroles, do palačinek nebo na lívance…
TIP: zkuste přidat pár kapek extraktu z bourbonské vanilky nebo trochu vanilkové pasty
Skladování: v lednici
Trvanlivost: 3 dny
Co je to „Zijeme HOMEMADE“ ?
Znamená to, že Žijeme homemade – domácí výrobou:-). Zkrátka si většinu věcí jako vyrábíme (úklidové prostředky, různé suroviny na vaření, kosmetiku apod.):-). Tento název jsem si vybrala, protože si prakticky vše děláme homemade, tedy domácí a tak mi to přišlo výstižné:-).