V poslední době se začaly objevovat nové druhy laté a proto se na jedno z nich dneska podíváme. Řepové laté je díky své růžové až červené barvě velice nádherné, ale také velmi zdravé. Řepa je sice zelenina a proto se může zdát kombinace mléka a řepy divná. Chuť řepy je sladká a v kombinaci s mlékem vytvoří lahodný sladký nápoj. Možná si pamatujete nakládanou řepu ze školní jídelny a máte na ní špatné vzpomínky. Řepové laté je úplně jiná liga a s tou sterilovanou to nemá vůbec nic společného. Pitím řepového laté posílíte imunitu, zbavujete tělo škodlivých látek, dodáte tělu potřebné vitaminy a minerály. Začněte den tímto růžovým nápoj a uvidíte, že budete mít dostatek energie i bz kávy a vaše tělo vám za něj také poděkuje.

Suroviny

  • 250ml mléka
  • 30ml řepové šťávy (2 lžíce)
  • 1/4 lžičky sušeného zázvoru nebo 1 lžička čerstvé zázvorové šťávy*
  • Cukr nebo med dle chuti

*zázvor nastrouhejte a vymačkejte z něj šťávu

Příprava

Mléko s cukrem ohřejte. Mléko se nemá vařit, jen má být teplé. Metličkou nebo elektrickým šlehačem mléko napěňte. Přidejte řepovou šťávu a sušený nebo čestvý zázvor. Vše promíchejte.

Podávejte horké