V obchodě i na internetu na mě často vyskakoval rakytníkový med. Má spousty super účinků na lidské tělo a tak jsem si říkala, že když je Jarda nemocný, tak mu ho udělám. Našla jsem různé podoby- buď do medu přidáte rakytníkovou šťávu (to jsem udělala já), nebo nasušený a namletý rakytník ve formě prášku nebo pak jen smícháte med s bobulemi rakytníku. Můžete si vybrat .

Já jsem si vzala rakytník, rozmixovala a vymačkala přes plátýnko šťávu. Pokud máte odšťavňovač, máte to o něco jednodušší .

 

RECEPT

  • 180 g medu
  • Rakytník
  • čistá sklenice

 

Na 180 gramů medu jsem přidala 20 ml rakytníkové šťávy. U kupovaných jsem viděla ve složení, že med obsahuje 10% rakytníkové šťávy, tak jsem to dodržela.

Ještě jsem pak přidala trochu kajenského pepře od Chilli doctora (kód Veronika15). Kajenský pepř je také velice zdravý, tak jsem si říkala že ho přidám. A také trochu sušeného zázvoru, ten se hodí vždy.

 

Dávkování: Med je moc dobrý, tak si každý den dáme 1 lžičku. To je podle mě tak ideální dávkování.

K čemu je rakytníkový med dobrý?

Vysoký obsah vitaminu C, rakytník je vitaminová bomba

Podporuje imunitní systém

Hojí sliznice

 

Mám radost, že byl rakytník v papírové a ne plastové krabičce. To Rohlík.cz moc chválím. Zkusím karton namočit, rozmixovat a udělat si z něj papír. Dělám to tak i s obaly od vajec .

 

Brownie se samozřejmě musí podívat, jestli tam není něco i pro ní:-D: