Řepové latte bylo jednu dobu hodně populární, ale postupně to ustalo, což mi přijde škoda. Je totiž moc dobré, krásně vypadá a taky je velice zdravé. Obsahuje totiž řepovou mouku, což je vlastně nasušená a namletá řepa. K tomu i koření jako je kardamom, zázvor, skořice a hřebíček.
Benefity: Co jsem tak četla má pomoci snižovat tlak, napomáhá regeneraci po cvičení, má vysoký obsah antioxidantů a díky vysokému obsahu glutaminu v červené řepě také zabraňuje infekci a zánětům ve střevě. Je toho ještě mnohem více, kdyžtak si můžete udělat svůj výzkum😊.
Věřím, že vás latte zaujme nejen svou lákavou barvičkou (na Instagramu se bude vyjímat:-D). Chutná moc dobře, jemně…vůbec se té řepy nemusíte bát.
Mix na přípravu latte:
- 30 g raw cejlonská sušená řepa z pravebio.cz
- 5 lžiček mletého kardamomu (můžete dát jen 4, ale já jsem v druhé várce ještě přidala, protože kardamom miluju)
- 4 lžičky mleté skořice
- 4 lžičky cejlonského mletého zázvoru
- 1/8 lžičky mletého hřebíčku
Vše smíchejte a přesypte do uzavřené sklenice.
Příprava latte
Dávkování si budete možná muset upravit, přeci jen máme každý jinou chuť. Já jsem na 1 hrnek latte použila:
- 160 ml mléka (rostlinné nebo kravské)
- ½ lžíce mixu na přípravu řepového latte
- 1-2 lžičky kokosového nektaru
Postup
Mix jsem rozmíchala v trošce horkého mléka společně s kokosovým nektarem. Zbytek mléka jsem napěnila a nalila do sklenice. Pokud nemáte pěnovač, stačí ho jen ohřát😊.
Dobrou chuť