Silken tofu známé také pod názvem hedvábné tofu je neuvěřitelně tvárné. Dá se z něj udělat plno slaných receptů, ale i sladkých. Například tento čokoládový puding. Je vynikající, a navíc má vysoký obsah bílkovin.

 

Na fotce mám připravené svačinky na několik dní dopředu: tofu pudink, overnight oats a tapioka puding. Všechno se to nakonec až moc rychle snědlo. Chtěla jsem to ještě hezky nafotit, ale nestihla jsem to:-D

 

Suroviny:

  • 250 g Silken tofu (hedvábné). 
  • 40 g rozpuštěné hořké čokolády
  • ½ lžíce hořkého kakaa
  • 1 lžíce cukru/datlového cukru/erythritolu
  • Špetka soli

 

Poleva:

  • Hořká čokoláda
  • Kokosový olej
  • Špetka chilli nebo vločkové mořské soli (dala jsem Habanero od Chilli doktora, kód na vše od nich je VERONIKA15)

 

Postup

Silken tofu dejte do mixéru, přidejte rozpuštěnou hořkou čokoládu, kakao, něco k oslazení a špetku soli. Rozmixujte do hladka, nechceme tam žádné hrudky😊.

Ochutnejte a podle chuti ještě můžete doupravit-například přidat kakao, cukr, trochu rostlinného mléka…

Nalijte do 1 nebo dvou skleniček.

 

Na puding si ještě můžete udělat polevu. Stačí rozpustit pár kostek hořké čokolády s ½ lžičkou kokosového oleje. Nalijte na puding a dejte ztuhnout do lednice.

Na ozdobu pak dávám mořskou sůl ve formě vloček anebo špetku chilli.  Tentokrát jsem dala Habanero prášek od Chilli doktora. Stačí opravdu trošku, jelikož je dost pálivé😊.

 

Dejte ztuhnout do lednice. Za 2-3 hodinky bude úplně ideálně vychlazený, ale jestli se do něj chcete pustit hned, jak ztuhne čoko poleva, nic vám v tom nebrání😊.

 

Poznámky:

Silken tofu existuje ve více verzích. Například firm, soft atd. Pro tento recept je ideální právě SOFT.

Nejčastěji ho kupuji v prodejně se zdravou výživou. Mají ho v lednici, v takové zlaté vaničce jako od paštiky a s modrým víčkem. Mají ho také v Sapě, například v Tamda foods (oddělaní chlazených potravin).