Dáváte přednost husté horké čokoládě? V tom případě mám něco přesně pro vás: Pařížskou horkou čokoládu.
Poslední dobou zkouším různé druhy horké čokolády. Nevěřili byste, kolik jich existuje. Snad je jednou ochutnám všechny:-D. Pod recept vám dám odkazy na další, kdybyste chtěli vyzkoušet třeba i jiné.
Na 1 hrnek čokolády:
- 150ml plnotučného mléka nebo 12% smetany
- 65g hořké čokolády s 30% kakaa (kupuji v Lidlu, tam ji mají moc dobrou a za super cenu)
- 10g krupicového cukru (2 lžičky)
- ½ lžičky hořkého kakaa
Mléko, kakao a cukr přiveďte k varu. Metličkou dobře promíchejte.
Odstavte, vmíchejte nakrájenou čokoládu. Vraťte na sporák a ještě 3-5 minut povařte.
Ideální je nepřilnavý hrnec anebo pak vodní lázeň. Čokoláda je hustá a ráda se přichytí, je třeba jí často míchat.
Asi za 3 minuty začne čokoláda tmavnou a zhoustne, to je přesně čas, kdy ji sundat za sporáku.
Podávejte s miskou čerstvě ušlehané šlehačky (nikoliv té ve spreji). naberete si kopeček a dáte na čokoládu, tak si tuto čokoládu vychutnáte nejvíce:-).
Tip
místo šlehačky můžete připravit ještě jednu verzi. Do čokolády vmíchejte asi ¼ lžičky vločkové mořské soli a trošku použijte i na posypání.