Recept na čokoládovou granolu z pánve. Výhodou je, že se připravuje vždy čerstvá, a tak budete pokaždé maximálně křupavá. Dříve jsem si kupovala pečenou čokoládovou granolu nebo musli. Než jsem jí stihla sníst, tak se do ní asi dostala vlhkost, protože už křupavá nebyla. Pak je tu samozřejmě složení, přeci jen se plno těchto cereálií/granol apod tváří jako strašně zdravá snídaně, ale složení tomu vůbec neodpovídá. Raději si tedy udělám tuhle, kde je jen pár základních ingrediencí a to je skvělé.

 

Na 2 porce nebo 1 větší budete potřebovat:

 

Kokosový olej a pšeničný sirup dejte rozpustit do pánve (ideálně s nepřilnavým povrchem). Přidejte ovesné vločky, nakrájené oříšky a špetku soli.

Míchejte 3-4 minuty. Já vždycky nechám chvilku vločky opékat a pak teprve promíchám. Když jsem je míchala neustále neměly tak pěknou barvičku. Možná budete mít nutkání dělat granolu ještě déle, protože směs bude taková měkká. Nemusíte se ale bát, po chvilce chladnutí ztvrdne a bude křupavá.

Úplně nakonec přidejte hořké kakao a krátce promíchejte. Poté ihned sundejte z pánve.

(Příště bych chtěla zkusit místo kakaa přidat trochu rozpuštěné hořké čokolády, jistě to bude také vynikající)

 

Nyní granolu rozložte na pečící papír a nechte vychladnout. Stačí chvilka, jen aby byla pěkně křupavá.

 

Ke snídani jsem si dala tuhle granolu, k tomu jsem si podusila na kousky nakrájené jablko s troškou skořice, a ještě do misky přidala vaničku řeckého jogurtu. Bylo to vynikající.

 

 

Tipy na podávání:

S mlékem

S bílým nebo řeckým jogurtem (když dáte řecký, hned máte snídani s vysokým obsahem bílkovin).

Banán nakrájejte na kolečka, potřete arašídovým nebo jiným ořechovým máslem, posypte granolou a máte skvělý snack

 

Jaké vločky použít?

Použila jsem klasické, nikoliv jemné. Vím, že mají taky nějaký název, ale ten teď přesně nevím. Až doma budu mít i ty jemné, tak recept vyzkouším s nimi a dám vědět, jestli to vyšlo anebo se do tohoto receptu nehodí).