Víte, že se říká, že jíme i očima. Tak já to mám přesně tak. Když se mi to nelíbí, tak se mi do toho vůbec nechce😊. Tenhle recept je ale přesně moje krevní skupina. Chutná skvěle a k tomu moc hezky vypadá. No i když, kdyby se na ozdobu použily ještě nějaké jedlé květy, tak to bude úplně top!

Nejlepší na tom je, že se jedná o čerstvě upečenou granolu z pánve, takže je to opravdu fresh😊😊.

 

Chia pudink:

  • 250 ml kokosového mléka light/ mandlového mléka nebo mléka kravského

(kokosové doporučuji spíše light, to je pěkně tekuté a není tak tučné)

 

Mléko a chia semínka promíchejte metličkou. Nechte 10 minut stát a opět promíchejte. Když byste je podruhé nepromíchali, mohou spadnout na dno a slepit se místo aby vznikl pudink, a to by byla škoda.

Nyní dejte pudink do uzavřené nádoby na 4-8 hodin. Promíchejte a je hotový. Nijak sem ho nedoslazovala, protože cukr bude v granole. Pokud chcete, samozřejmě tam cukr nebo jiné sladidlo můžete přidat.

 

Kiwi:

Kiwi můžete buď rozmixovat anebo jen nakrájet na menší kousky

Granola z pánve

Rychlá a křupavá

 

Na 1 porci budete potřebovat:

 

Kokosový olej a pšeničný sirup dejte rozpustit do pánve (ideálně s nepřilnavým povrchem). Přidejte ovesné vločky a špetku soli.

Míchejte 3-4 minuty. Já vždycky nechám chvilku vločky opékat a pak teprve promíchám. Když jsem je míchala neustále neměly tak pěknou barvičku. Možná budete mít nutkání dělat granolu ještě déle, protože směs bude taková měkká. Nemusíte se ale bát, po chvilce chladnutí ztvrdne a bude křupavá.

 

Nyní granolu rozložte na pečící papír a nechte vychladnout. Stačí chvilka, jen aby byla pěkně křupavá.

 

Tak a teď už to jen složit:

Na dno sklenice dejte granolu, na to pudink ,a nakonec nakrájené kiwi.

Dobrou chuť😊