Nemáte rádi ovesnou kaši? Ještě před rokem jsem patřila mezi její odpůrce…popravdě mi to přišlo jako lepidlo bez chuti. Pak jsem dostala pár tipů, jak na to a teď už je to rok, co jím kaši skoro každý den. Přišla jsem na to, že jsem kaši jen neuměla připravit tak, aby mi chutnala.

Ať už patříte mezi milovníky nebo odpůrce ovesné kaše, určitě vyzkoušejte. Je opravdu dobrá a hotové během pár minut:-).

 

Budete potřebovat:

*když použijete rostlinné mléko, například mandlové, bude recept veganský:-)

 

Postup

Tajemství toho, aby kaše nebyla jak lepidlo se skrývá v ovesných vločkách. Jemné vločky jsou právě to, co z kaše udělá lepidlo. Nepoužívejte tedy ani jemné vločky, rychlé, instantní…nic podobného. Jen klasické vločky. Klidně zkoušejte vločky od různých firem, celozrnné atd., dokud nenajdete vašeho favorita:-).

 

Ovesné vločky a mléko přiveďte k varu. Snižte teplotu a 5 minut povařte. Kaši pravidelně míchejte, aby se nepřipálila.

Přidejte arašídové máslo, oslaďte pšeničným sirupem a promíchejte.

Je-li kaše moc hustá, přidejte asi 50 ml mléka anebo půlku rozmačkaného banánu.

Nandejte do misky.

 

Podle chuti ozdobte nakrájeným banánem, arašídovým máslem nebo hořkou čokoládou.