Nejlepší recepty vznikají, když vás honí mlsná. Včera jsem měla chuť na něco sladkého a zjistila, že doma nic moc nemáme. Vzpomněla jsem si, jak ve filmech dělají v Americe takové čokolády na které nasypou vše, co po ruce a pak ji nalámou na kousky. V tu chvíli jsem měla jasno a pustila se do toho😊.

Berte to jako inspiraci. Klidně zvolte jiné posypy než já, improvizujte… Určitě zapojte děti, protože tohle je bude neskutečně bavit. Koho by také nebavilo ozdobit si čokoládu podle chuti:-D.

 

Budete potřebovat:

  • 200 g mléčné čokolády
  • Solené preclíky
  • 1-2 lžíce arašídového másla z pražených arašídů (pokojové teploty)
  • Trochu bílé čokolády
  • Volitelně: čokoládové penízky, cukrové zdobení, pražené arašídy nakrájené na kousky…

 

 

Postup

Mléčnou čokoládu rozpusťte ve vodní lázni.

Připravte si velký plech a vyložte ho pečícím papírem. Nebo papír dejte na velký tác či cokoliv máte po ruce. Hlavní je, aby ten povrch byl rovný.

Rozpuštěnou čokoládu nalijte na papír a rozetřete do stran.

Naberte si lžíci arašídového másla a čokoládu pocákejte. Anebo hned dvě lžíce? Pomocí špejle trochu máslo s čokoládou promíchejte.

Na to přijdou solené preclíky. Já jsem je koupila v Tescu. Vůbec jsem netušila, že vypadají jako kočičí hlavy a hlavně, že budou tak dobré.

Nakonec jsem přidala trochu cukrového zdobení a nakrájené čokoládové penízky z bílé čokolády. Ještě trochu rozpuštěné bílé čokolády a šup s tím do ledničky (nebo mrazáku, pokud spěcháte).

Pak už jen čokoládu nalámejte na kousky.

Poznámka: Pokud není čokoláda natemperovaná anebo nemá vysoký obsah kakaa, je lepší čokoládu skladovat v lednici. Může se totiž rozpustit.