Ráda zkouším nové druhy kávy. Tentokrát jsem dělala kešu latte. Viděla jsem to někde na internetu a znělo to moc dobře.
Jak to dopadlo?
Myslím, že se to povedlo. Chuťově jemné, a navíc je to bez laktózy, takže ideální pro lidi s alergií a také pro vegany.
Káva:
- 36g mleté kávy
- 360ml vařící vody (95 stupňů)
- Pomůcky: Hario V60, papírový filtr
Dále:
- 35g kešu ořechů (nepražených) (Tady mají kilo kešu od 199, což je super cena:-))
- 1 lžíce medu/třtinového cukru
- Špetka soli
Postup
Filtr vložte dovnitř, navlhčete a nasypte do něj kávu.
Vodu přiveďte k varu a nechte krátce vychladnout. Vodu nalévejte na kávu pomalu, krouživými pohyby.
Poté kávu nalijte do mixéru, přidejte kešu ořechy, sůl a něco na oslazení. Rozmixujte.
Nalijte do hrnku a podávejte.
Poznámka: Kešu je pro lepší stravitelnost i chuť den předem namočit do vody.
Co si dát ke kávičce?
Kafe jsem si připravila ke svačině. K tomu jsem si dala datlové bonbony. Kupuji je na www.datlovepokuseni.cz Mým favoritem je malina, ty miluju!