Už jste někdy měli čokoládu s granolou? Doma si jí vyrobíte během pár minut a výsledek rozhodně stojí za to! Nevím, jestli se dá něco takového v obchodě koupit, ale na tom nesejde. Raději si ji udělám sama, protože mám přehled o kvalitě použitých surovin.
Mimochodem, když to hezky zabalíte, je to super dárek. Já takhle pravidelně vyrábím čokolády pro Jardu. Zdobím je vším možným- granolou, oříšky, lyofilizovaným ovocem, kokosem… Fantazii se meze nekladou:.-).
Budete potřebovat:
- Hořkou/mléčnou/bílou čokoládu
- Granolu
- Silikonovou nebo plastovou formu (já použila formu po čokoládě, kterou jsem si někde koupila)
čokoládu rozpustíte ve vodní lázni a nalijete do formy. Pokud jste formu umývali, dávejte si pozor, aby byla suchá.
Trochu s tím zaklepejte, ať vyrovnáte povrch. Posypte granolou a nechte dejte ztuhnout do lednice.
Já jsem použila granolu Proud Mary (je moc dobrá a hlavně vyrobená ze samých kvalitních surovin jako je ghí, panela, lyo ovoce, ořechy…). Jelikož jsem doma měla 4 různé druhy a ve formě byly 4 přihrádky, udělala jsem každou čokoládu jinou.
Použila jsem granolu ořechovou, s praženými lískovými oříšky a čokoládou, s mrazem sušenými malinami a čokoládou a také pina coladu s mrazem sušeným ananasem. Akorát to lyo ovoce jsem vždy rozdrobila na čokoládu, přišlo mi to lepší.
Po nazdobení s formou ještě párkrát klepněte o linku, ať se to všechno pěkně urovná.
Pár tipů
čokoláda s vysokým obsahem kakaa vydrží déle při pokojové teplotě. Mléčnou i bílou čokoládu raději skladujte v lednici, protože jinak by mohla změknout. Při rozpouštění se totiž něco uvnitř čokolády naruší a není už tak stabilní. Jediná možnost je čokoládu natemperovat (návod najdete na internetu), pak vám všechny bez problému vydrží i pokojovou teplotu.
čokoládu rozpouštějte ve vodní lázni. Míchejte a zahřívejte, jen co je nutné. Rozhodně mi neměla být horká.