Tip na skvělou večeři nebo oběd. Stačí vše hodit na plech a dáte péct do trouby.

Je to zeleninová směs doplněná o zvěřinové klobásky salsiccias. Možná si teď říkáte, že zvěřinu nejíte…to samé jsem si ještě před měsícem říkala já. Pak jsem ale zavítala do obchodu Les a louka a vyzkoušela klobásky ze zvěřiny jejich vlastní výroby. Kdybych mi tohle jídlo někdo dal, vůbec bych nepoznala, že se jedná právě o zvěřinu. Klobásky jsou chuťově velice jemné a skvěle celé jídlo doplní.

 

Suroviny:

  • 2 zvěřinové klobásky salsiccias nakrájené na kolečka

  • 300g brambor (klidně dejte i 500, jestli máte velký hlad😊)
  • 2 mrkve
  • 1 červená kapie
  • 1 žlutá kapie
  • 1 cibule
  • 30ml olivového oleje
  • 2 lžíce strouhaného parmezánu nebo podobného sýra jako je Grana padano, Gran moravia apod.
  • 1 lžička hořčice s medem nebo hořčice dijonské
  • ½ lžičky sušeného rozmarýnu (nebo dejte asi lžíci čerstvého)
  • ¼ lžičky bazalky
  • ¼ lžičky oregana
  • ¼ lžičky tymiánu
  • Trochu pepře
  • Trošku soli

 

Postup

V malé misce smíchejte olivový olej, rozmarýn, utřený česnek, najemno nastrouhaný sýr, pepř, sůl i všechno koření.

Do velké mísy dejte brambory nakrájené na kostky, mrkev nakrájenou na kostky nebo kolečka, kapie i cibuli nakrájenou na proužky. Zalijte připravenou směsí a dobře promíchejte.

Směs nasypte na plech vyložený pečícím papírem nebo podložkou na pečení.

Salsiccie nakrájejte na kolečka. Můžete je přidat i do mísy k zelenině a promíchat se zálivkou, je to jen na vás. Já jsem ale chtěla, aby byla klobása pěkně vidět, a proto jsem jí rozložila zeleninu.

Pečte na 210 stupňů 30-45 minut.

 

 

Firma Les a louka

Je to rodinná firma, která se věnuje ekologickému chovu. Já jsem byla v jejich obchůdku ve Veleslavíně na Praze 6, prodejnu ale mají ještě i na Mělníku.

V nabídce mají širokou nabídku zvěřiny a produktů z nich, přeštické vepřové, sušené maso Biltong a další.

Více info na www.lesalouka.cz 

 

VIDEORECEPT