Nechutná vám bulgur? Připravte ho podle tohoto receptu a hned na něj změníte názor.
Je to teplý salát s bulgurem v mexickém stylu. Jsou tam fazole, kukuřice, chipotle… Začalo to jako improvizace a skončilo tak dobrým jídlem, že jsme s Jardou snědli celou mísu na posezení:-D.
A hlavně ty barvy…tolik barev v jednom jídle. Vypadá to hezky, že?
Na 2 porce budete potřebovat:
- 1 sáček Bulgur s cibulkou Rychlé vaření
- 250g cherry rajčat
- 220g mražené kukuřice
- 1 plechovka červených fazolí
- 1 lžička soli
- Jarní cibulka
- Sýr Grana padano
- 2 vajíčka
- Chipotle prášek Chilli doctor
Postup
Bulgur připravte podle návodu na obalu. Stačí ho pár minut povařit a nechat odstát. Oproti přípravě klasického bulguru je to podstatně rychlejší, a navíc už je i ochucený, takže bude salát lépe chutnat.
Mraženou kukuřici 5 minut povařte.
Fazole dejte do síta a propláchněte pod studenou vodou. Nechte okapat, stejně jako kukuřici až bude uvařená.
Cherry rajčata nakrájejte na půlky nebo čtvrtky.
Z vajíček připravte míchaná vejce.
Do velké mísy dejte uvařený bulgur, kukuřici, rajčata, fazole, jarní cibulku, chipotle prášek podle chuti, sůl a míchaná vajíčka. Promíchejte, posypte sýrem Grana padano a můžete podávat.
Já jsem si trochu vyhrála a použila novou servírovací mísu. Vše jsem dala vedle sebe tak, aby byly vidět všechny ty barvičky. Před jídlem je to samozřejmě třeba promíchat.