Tohle je jen takový rychlý tip na snídani. Dávám přednost sladké snídani, takže u mě moc tipů na ty slané nenajde (za to se omlouvám). Jestli něco vede na plné čáře, tak je to jednoznačně arašídové máslo a banán. Je až neskutečné, kolik druhů jídel k snídani můžete s jejich použitím připravit.
Pár tipů na další dny:
Banánové sushi
Rýžový chlebíček s banánem a arašídovým máslem
Banánové špalíčky
Banán na špejli
A určitě se vám bude hodit i recept na domácí arašídové máslo. Mám velkou spotřebu, takže si ho vyrábím namísto kupování. Výhodou je, že máte jistotu, co do másla dáváte. Divili byste se, kolikrát v tom kupovaném najdete to, co tam ani nepatří.
Suroviny:
- Toastový chléb
- Arašídové máslo z pražených arašídů
- Zralý banán
Pomůcky: Topinkovač
Postup
Toastový chléb dejte do topinkovače. Já mám na výběr 5 stupňů propečení. Ten poslední je na mě až moc, spíše dávám tu trojku, která je podle mě ideální.
Až vám vyskočí, hned ho potřete poctivou porcí arašídového másla a na to dejte kolečka banánu. Čím zralejší banán bude, tím bude sladší.
Poznámky:
Používám máslo z pražených arašídů, protože má za mě mnohem lepší chuť. Nevím proč, ale to z nepražených mi nechutná.