Po druhé v životě jsem si koupila papáju a přemýšlela, co z ní udělám. Půlku jsem si vychutnala jen tak a z druhé jsem chtěla vyzkoušet nějaký nový recept. Nakonec jsem se rozhodla pro limonádu, protože bylo venku děsné horko.

 

Příště bych chtěla vyzkoušet nějaké slané jídlo, papája se totiž dá použít i do různých omáček s masem apod. (což zní hodně zajímavě😊).

 

Suroviny:

  • 200g papáji
  • 25g třtinového cukru nebo medu
  • 500ml vody
  • Led

 

Papáju oloupejte, zbavte semínek a dejte do mixéru. Přidejte cukru nebo jiné sladidlo a vodu. Rozmixujte.

Nalijte do sklenice s ledem a podávejte.

Limonáda si ještě můžete dochutit šťávou z limety nebo citrónu.

 

Jak to chutná?

Hodně záleží na zralosti papáji. Správně by neměla být zelená, ale nažloutlá a na pohmat měkčí. Zralá papája je sladší a tím pádem bude lepší i limonáda.

Limonádu lze ještě podle chuti doladit citronem, cukrem či jiným ovocem jako je například banán.

Zajímavost:

Na stromech papája dozrává do velikosti až 9 kilo, u nás bohužel koupíte plody o váze asi tak kilo.