Recept na mini lívanečky s mandlovým mlékem, kukuřičnou moukou a práškem z MAQUI berry. Jsou vynikající a navíc i bez lepku a laktózy.

Brownie se musela přijít podívat, jestli tam není něco i pro ni:-).

 

Budete potřebovat:

  • 120g mandlového mléko (můžete i kravské, pokud vám nevadí)
  • 90g kukuřičné mouky hladké
  • 30g kokosového oleje nebo ghí
  • 1 lžíce třtinového cukru
  • 1 lžičky prášku do pečiva
  • Špetka mořské soli
  • ½ lžičky – 1 lžičky prášku z MAQUI berry od Rainbow planet

 

Jak si vyrobit mandlové mléko:

 

Mandlové mléko

 

Postup

Kokosový olej nebo ghí rozpusťte. Všechny suroviny dejte do misky a dobře promíchejte.

Směs dejte do cukrářského sáčku (silikonový se dá použít i opakovaně) anebo můžete dělat lívanečky pomocí lžičky.

Zahřejte pánev (já používám palačinkovač) a na suchou pánev tvořte malé lívanečky-asi 2 cm průměr. Peču je nasucho, protože se jedná o nepřilnavý povrch. Na oleji jsem je ještě nepekla, když už tak bych použila jen trošku ghíčka.

Po vychladnutí špízy napíchněte na bambusovou špejli. Podávejte s miskou dipu – zakysanou smetanou, kokosovým jogurtem, medem, agáve sirupem, avokádovou nutelou, lískooříškovou pomazánkou…