Co nevidět tu bude sezóna jahod. Jako každý rok se otevřou samosběry, v obchodech klesnou ceny a naše domácnosti zaplaví toto sladké ovoce. Receptů na to, jak jahody využít tak není nikdy dost. Klasický jahodový koktejl jsem doplnila o smetanu ke šlehání, která mu dodá neskutečně krémovou a smetanou chuť. Nejen k jahodové sezóně, ale i k celému létu ovocné koktejly prostě patří.
Suroviny
- 1 hrnek plnotučného mléka
- 100 gramů čerstvých nebo zmrzlých jahod (=8 středních)
- 60 ml smetany ke šlehání (=1/4 hrnku)
- cukr dle chuti
- Na ozdobu: šlehačka
Příprava
- Mléko, jahody, cukr a smetanu ke šlehání rozmixujte
- Plňte do sklenic
- Ozdobte šlehačkou a plátky jahod
TIP: přidejte pár kapek vanilkového extraktu nebo trochu vanilkové pasty