Tenhle recept byl čistá improvizace. Lednice byla prakticky prázdná a už byl čas oběda. Výsledkem je plněná tortilla/burrito…za mě asi ta nejlepší jakou jsem kdy jedla (a že jsem plněných tortill ochutnala hodně).

Líbí se mi, že se jedná nejen o velice rychlý recept, ale i zdravý (a dokonce jsem to zvládla i bez masa).

 

Budete potřebovat:

  • 1 Rýže na mexický způsob z rychlevareni.cz
  • ½ sáčku mražené kukuřice
  • Pikantní hummus (sehnala jsem v Bille)
  • Pšeničné tortilly (používám jedině Lidl, skvěle se s nimi pracuje)*
  • Uzené tofu – 1 balení (cca 150 gramů?)
  • Ledový salát nebo jiný druh salátu

Dresink:

*na výběr jsou světlé, ale i celozrnné tortilly

 

Postup

Jako první jsem dala vařit Mexickou rýži podle návodu. Jen se zalije studenou vodou, 5 minut povaří a nechá chvilku odstát. Současně jsem dala vařit i kukuřici, také na 5 minut.

Než se vše uvařilo, nakrájela jsem si tofu na kostky a na suché pánvi ho opekla ze všech stran dozlatova. Pokud není pánev nepřilnavá, použijte kousek ghíčka nebo oleje.

 

Dresink:

Smíchejte zakysanku, trochu soli, pepře a chilli dle chuti. Já používám pokaždé jiný druh chilli. Dnes jsem použila Chipotle – není moc pálivé a dodá dresinku skvělou uzenou chuť. Jelikož je každé chilli jinak pálivé, bude se lišit i dávkování. Ráda také používám prášek z Jalapeňos papriček.

 A jde se plnit:

 

Tortillu neohřívám. Rovnou jí položím na rovnou plochu a začnu plnit.

Jako první jsem potřela tortillu humusem, na to dala salát nakrájený na nudličky, pak mexická rýže, kukuřice a trochu chilli dresinku.

Náplň vyšla na 6 tortill, což je přesně jedno balení.

Zabalte (viz video) a opečte pěkně dozlatova ze všech stran na suché pánvi/palačinkovači anebo v panini grilu.

 

Video recept:

Rozřízněte na půl anebo podávejte vcelku.

 

Obměny

Dále můžete přidat červené fazole, nakládané jalapeňos…