Máte rádi perníčky? Vyzkoušejte perníčky plněné povidly. Jsou vynikající, a navíc ihned měkké.

Perníková kolečka jsou uvnitř plněná švestkovými povidly a po slepení se polijí čokoládovou polevou. Takovému cukroví se nedá odolat😊.

 

Suroviny

  • 300g hladké mouky
  • 1 vejce vel. M
  • 70g másla
  • 60g moučkového cukru
  • 60g medu
  • 20g mléka
  • 10g hořkého kakaa
  • 10g perníkového koření
  • 6g jedlé sody (1 lžička)

+ švestková povidla na slepení

Poleva

  • 150g hořké čokolády
  • 3 lžičky kokosového oleje
  • Volitelně: 50g bílé čokolády na ozdobu

= 50 sušenek

 

Postup

Všechny suroviny na těsto smíchejte. Vypracujte nelepivé těsto. Nechte pár minut odležet na lince, do lednice nedávejte.

Vyválejte těsto, vykrájejte kolečka (z jednoho těsta jsem udělala 100 koleček= 50 sušenek).

Doprostřed poloviny koleček dejte ½ lžičky povidel. Zakryjte druhým kolečkem a okraje lehce přitlačte.

Pečte v předehřáté troubě na 170 stupňů přibližně 7 minut.

Po vychladnutí polijte polevou – já jsem rozpustila hořkou čokoládu s kokosovým olejem. Bílou čokoládu jsem po rozpuštění dala do sáčku s ustřiženým rohem a perníčky s ní ozdobila (použila jsem 50 gramů bílé čokolády). Můžete použít i bílou/mléčnou nebo jinou polevu.

 

Polévání:

sušenky polijte rozpuštěnou polevou anebo do ní namáčejte. Šikovná je podložka na pečení. Sušenky na ní dáte, polijete a přebytečná poleva vám skape do záchytné misky (dá se pak použít znovu).

Perníčky dejte do lednice, aby ztuhla poleva. Poté je přendejte do krabičky – každou vrstvu proložte pečícím papírem, aby se neslepily (kupovaná poleva nelepí, čokoláda se slepit může).