Máte rádi perníčky? Vyzkoušejte perníčky plněné povidly. Jsou vynikající, a navíc ihned měkké.
Perníková kolečka jsou uvnitř plněná švestkovými povidly a po slepení se polijí čokoládovou polevou. Takovému cukroví se nedá odolat😊.
Suroviny
- 300g hladké mouky
- 1 vejce vel. M
- 70g másla
- 60g moučkového cukru
- 60g medu
- 20g mléka
- 10g hořkého kakaa
- 10g perníkového koření
- 6g jedlé sody (1 lžička)
+ švestková povidla na slepení
Poleva
- 150g hořké čokolády
- 3 lžičky kokosového oleje
- Volitelně: 50g bílé čokolády na ozdobu
= 50 sušenek
Postup
Všechny suroviny na těsto smíchejte. Vypracujte nelepivé těsto. Nechte pár minut odležet na lince, do lednice nedávejte.
Vyválejte těsto, vykrájejte kolečka (z jednoho těsta jsem udělala 100 koleček= 50 sušenek).
Doprostřed poloviny koleček dejte ½ lžičky povidel. Zakryjte druhým kolečkem a okraje lehce přitlačte.
Pečte v předehřáté troubě na 170 stupňů přibližně 7 minut.
Po vychladnutí polijte polevou – já jsem rozpustila hořkou čokoládu s kokosovým olejem. Bílou čokoládu jsem po rozpuštění dala do sáčku s ustřiženým rohem a perníčky s ní ozdobila (použila jsem 50 gramů bílé čokolády). Můžete použít i bílou/mléčnou nebo jinou polevu.
Polévání:
sušenky polijte rozpuštěnou polevou anebo do ní namáčejte. Šikovná je podložka na pečení. Sušenky na ní dáte, polijete a přebytečná poleva vám skape do záchytné misky (dá se pak použít znovu).
Perníčky dejte do lednice, aby ztuhla poleva. Poté je přendejte do krabičky – každou vrstvu proložte pečícím papírem, aby se neslepily (kupovaná poleva nelepí, čokoláda se slepit může).