Máte na zahradě tolik okurek, že nevíte, co s nimi? Připravte si okurkovou limonádu. Je vynikající, osvěžující a hotová do 5 minut.
Já jsem začala klasikou – okurkovou limonádou a limetou (můžete použít i citron). Do druhé várky limonády jsem pak přidala můj nový objev – prášek z Maqui. Kromě toho, že díky Maqui bude limonáda krásně fialová bude obsahovat i pořádnou nálož vitaminu C.
Budete potřebovat:
- 1 litr vody
- 400g salátové okurky i se slupkou
- 1 lžíce medu
- 1 limeta
Postup
Okurku omyjte, ale neloupejte. Nastrouhejte ji na hrubém struhadle a společně s vodou, medem a šťávou z limety rozmixujte.
Nechte 30 minut odstát a poté přeceďte. Lžící vymačkejte ze síta co nejvíce tekutiny.
Okurková limonáda s Maqui
A proč vlastně prášek z Maqui přidávat do pití, pokud ne jen kvůli barvě?
Maqui je superfood (superpotraviny) – to znamená, že je velice zdravá. Není to jen o pěkné barvičce, ta je vlastně jen příjemný bonus. Maqui je bohatá hlavně na vitamin C, kterého obsahuje víc než dost. Ten je důležitý pro vaši imunitu, která je v této době potřeba více než kdy dříve.
- 1 litr vody
- 400g salátové okurky i se slupkou
- 1 lžíce medu
- 1 limeta
- 2 lžičky Maqui berry powder
Postup je stejný jako u základního receptu, jen do mixeru přidáte navíc prášek z Maqui.
Akorát byl západ slunce, musela jsem ho vyfotit: