Banán je moje nejoblíbenější svačina. Dá se z něj udělat tolik různých svačin. Samotný banán je samozřejmě taky fajn, ale když si ho trochu vylepšíte neuškodí😊.
Tentokrát mám pro vás rychlovku, kterou připravíte během pár minut. Budete k tomu potřebovat jen banán (nebo více banánů podle toho, kolik porcí chcete😊). Dále arašídové máslo a oblíbené müsli .
Ještě k tomu müsli – zdravější variantou je müsli sypané. Za mě ovšem vyhrává na plné čáře müsli zapékané (čokoládové nebo arašídové).
Jak si tuhle svačinku plnou energie připravit?
SUROVINY
- Banán
- Arašídové máslo (tak 1-2 lžíce na banán)
- Zapečené nebo normální müsli
- Nanuková dřívka (nebo silné bambusové špejle)
Arašídové máslo
Arašídové máslo používám domácí – tedy vyrobené pouze z arašídů (a kousku kokosového oleje, aby se mi to lépe mixovalo). U kupovaného si ve složení raději zkontrolujte, zda obsahuje pouze arašídy anebo do něj navíc přidaly cukr a další věci, které tam nemají být.
Čím arašídové máslo nahradit?
Místo arašídového másla můžete použít prakticky jakoukoliv sladkou pomazánku – nutellu, pomazánku z bílé čokolády, Lotus pomazánku, čokoládové pomazánkové máslo nebo sýr Philadelphia…
PŘÍPRAVA
Banán rozřízněte na dvě půlky.
Každou půlku napíchněte na nanukové dřívko. Já jsem použila spodní část formy na nanuky, protože dřevěná jsem neměla.
Arašídové máslo nechte ohřát na pokojovou teplotu (pokud ho máte v lednici). Potřete s ním celý banán.
Müsli nasypte na rovný talířek, položte do něj banán a obalte ho ze všech stran. V případě zapečeného müsli rozlámejte velké kusy na drobnější kousky, aby na banánu lépe drželo.
Prsty müsli trochu přitlačte, nebude tolik opadávat.
Banán s müsli je nyní hotový.
Lze banán uchovat v lednici? Moc dlouho asi ne, protože pak zčerná a nevypadá to moc hezky. Ale zase tu hodinku v ní jistě vydrží😊.