Perlivou jablečnou matonku jsem si koupila jen jedenkrát. Není to tím, že by mi nechutnala -naopak. Chutnala mi moc a právě proto jsem si jí zkusila vyrobit doma. Vlastně to bylo velice snadné. Smíchala jsem jablečný džus s perlivou vodou a přidala kapku citrónové šťávy. V matonni schorle je použita minerálka takže pokud trváte na stejném složení použijte minerální vodu namísto perlivé. Mě osobně to chutná stejně, ale záleží samozřejmě na vás. Když jsem obě limonády dala vedle sebe a porovnávala byly chuťově skoro k nerozeznání. Je to výborná ovocná limonáda s jablečnou příchutí ideální do horkých letních dnů.
Suroviny
- 1 díl jablečného džusu 100%
- 1 díl perlivé vody nebo minerálky
- trochu citrónové šťávy (pro kyselejší chuť)- lze vynechat
- led
Příprava
Jablečný džus a perlivou vodu nebo minerálku nalijte do sklenice. Pro kyselejší chuť přidejte trochu citronové šťávy
TIP: přidejte k limonádě větvičku máty peprné a nechte ji pár hodin v lednici pustit aroma do limonády. Limonáda tak bude ještě víc osvěžující