Připravte si vynikající kuřecí maso s fazolovými lusky, hráškem a žampiony. Díky marinádě bude maso křehké a bude se na jazyku jen rozplývat. Smažení je záležitost několika minut a proto celé jídlo zůstane neuvěřitelně šťavnaté. Podávejte s rýží, nudlemi nebo hranolkami.
Suroviny
- 500g kuřecích prsou
Marináda:
- 1 lžíce sójové omáčky
- 2 lžičky kukuřičného škrobu
- 1 lžička cukru
- 1/2 lžičky soli
Omáčka:
- 450g fazolových lusků*
- 250g čerstvých žampionů
- 250ml vody nebo zeleninového vývaru
- 100g hrášku*
- 1 cibule
- 4 lžíce cukru
- 4 lžíce sójové omáčky
- 1 lžíce oleje
- 4 lžičky kukuřičného škrobu
- 2 lžičky soli
- 1/2 lžičky černého pepře
- 1/4 lžičky mletého chilli
- 1/4 lžičky mletého zázvoru
*použila jsem mražené fazolové lusky i hrášek, ale použít můžete i čerstvé
Příprava
- Na vaření si připravte cibuli nakrájenou na tenké měsíčky a žampiony nakrájené na silnější plátky. Já je nechávám neloupané protože to není nutné, ale pokud chcete tak je oloupejte.
- Kuřecí prsa očistěte a nakrájejte na proužky.
- Vše na marinádu smíchejte a přidejte k masu. Promíchejte a nechte 30 minut odležet (klidně i přes noc). Pokud nemáte čas můžete marinování přeskočit, maso jen nebude tak křehké.
- Ve woku nebo nepřilnavé pánvi rozpalte olej a přidejte maso. Za stálého míchání maso smažte dokud nebude hotové. Je to otázka pár minut. Maso nebude hnědé nebo křupavé a to kvůli škrobu ve kterém je obalené. Pokud si nejste jisti ochutnejte nebo zkuste maso překrojit (když to jde snadno je hotové).
- K masu přidejte cibuli, hrášek, fazolové lusky. Míchejte po dobu 2 minut.
- Kukuřiční škrob smíchejte s troškou vody, přidejte sůl, pepře, cukr, sójovku, chilli a zázvor.
- Zeleninu zalijte vodou a přidejte i připravenou směs se škrobem.
- Za stálého míchání přiveďte k varu a 2 minuty povařte.
- Poslední přijdou na pánev žampiony, které budete vařit už jen 2 minuty. Při delším vaření se úplně rozvaří a to by byla škoda.
- Podávejte s rýží, nudlemi nebo hranolkami.
Skladování: v lednici
Trvanlivost: max. 3 dny