Hledáte rychlou zdravou svačinku? Připravte si avokádové sendviče s čerstvým sýrem.

 

Svačina není zrovna doba, kdy je čas na to dělat nějaký složitý recept. Vlastně jsem často ráda, že tu svačinu vůbec stihnu udělat a sníst😊. Avokádové sendviče jsou jeden z prvních receptů, které jsem začala dělat. Do to doby jsem plněné sendviče nebo bagety nedělala ani nejedla. Pak jsem ovšem zjistila, že je to rychlé řešení nejen svačiny, ale i snídaně, oběda, večeře…zkrátka jakéhokoliv jídla. Stačí mít pár surovin po ruce a během pár minut už jíte.

Ke svačině stačí jeden sendvič, k obědu si dělám dva, abych neměla hlad + si ještě něco malého dám.  Tentokrát jsem sendviče měla k obědu. Dala jsem si dva, k tomu pár kešu ořechů a datlových bonbonů, abych neměla chuť na sladké:-).

 

Co budete na 2 sendviče potřebovat?

  • 4 plátky celozrnného chleba
  • 1 zralé avokádo
  • Římský salát nebo salát Little gem
  • Čerstvý sýr (Palouček apod.) nebo žervé, Lučina…
  • Mletý černý pepř

 

Postup

Dva plátky toastového chleba potřete poctivou dávkou čerstvého sýra.

Na to přijdou plátky salátu (nejraději používám římský) a okurka nakrájená na kolečka.

Avokádo rozpulte, vyndejte pecku a pomocí lžíce ho vyndejte ze slupky. Nakrájejte ho na plátky.

Posypte špetkou soli a pepře.

 

Sendvič nechte vcelku nebo nakrájejte na šikmo.

 

Chutná sendvič dobře i když dáte chleba do topinkovače?

Od Vánoc mám doma topinkovač, takže mě napadlo chleba opéct. Chuťově mi sendvič chutnal. Bohužel to má jeden háček – když jsem chleba opekla, většina zeleniny mi při jedení vypadla ze sendviče. Zkoušela jsem chleba rozkrojit na trojúhelníčky, ale padalo to ještě více.

Takže jde to, ale doporučila bych použití většího toastového chleba – amerického sandwich breadu (mají ho např. v Bille) z toho vám to tolik vypadávat tolik nebude😊.

 

Jaký toastový chléb použít?

Ráda používám celozrnný. Skvělý je také americký sandwich bread – je o dost větší, takže se vám toho do sendviče vejde více.

 

Líbí se vám můj nový talíř? Je ideální na servírování moderní kuchyně. Na té fotce to asi tolik není vidět, ale není je jsou na něm různé prohlubně a ani kraje nemá rovné. Objevila jsem ho tady

 

TIP – Jak snadno vyndat pecku

Celé ty roky jsem měla možnost zarazit nůž do pecky, otočit a vyndat za jedinou. Teď ve 30 letech jsem teprve zjistila, že stačí avokádo lehce zmáčknout zezadu a pecka sama vypadne? Člověk se pořád učí:-D.

 

Co s peckou avokáda?

Vím, že si hodně lidí vypěstovali pěkné rostlinky avokáda právě z pecky. Na internetu je mnoho návodů, kde najdete postup. Já vám radši radit nebudu, protože jsem teprve na začátku. Akorát jsem pecku oloupala, zapíchla jsem do ní párátka a dala ji do sklenice s vodou tak, aby se voda dotýkala jen spodní části pecky. Sklenici mám na slunném místě, na okně…uvidíme, jak to vypadne.

Nečekám, že bych si někdy mohla natrhat doma vypěstované avokádo (i když by to bylo super). Stačila by mi to jako pěkná pokojová rostlinka, kterou jsem si vypiplala od semínka. Bohužel patřím mezi ty, co jim doma umře i kaktus, takže uvidíme, jak to celé dopadne:-D.