Tenhle týden mi přišla nová posila na přípravu kávy – French press. Celý týden si v ničem jiném nepřipravuju kávu a zkouším, na co dalšího se ještě takhle věcička dá použít. On se totiž French press nemusí používat jen na kávu, ale třeba i na čaj z čerstvého zázvoru a podobné nápoje, které musíte přecedit, než se napijete.
V dnešním návodu se podíváme na přípravu Cafe Latte ve French pressu. Na každý má doma kávovar a French press je na přípravu silné kávy jako základ do laté skvělý. Kdybych věděla, že se mi takhle bude hodit, koupila jsem si ho už dávno:-D.
Budete potřebovat:
- 100ml studeného mléka
- 10g mleté kávy
- Cukr
- French press
Tenhle krásný French press jsem objevila na Zalando Lounge). Jsem moc ráda, že jsem si ho koupila. Příprava Cold brew i jiné kávy je s ním mnohem snadnější:-).
Postup
Kávu namelte ideálně až před přípravou, zachová si více aroma. Nasypte jí do French pressu.
Uvařte si vodu v rychlovarné konvici, nechte jí minutu odstát a kávu s ní zalijte. Dobře promíchejte, nasaďte vrchní část a nechte 4 minuty louhovat.
Nyní zmáčkněte vysunutou část FP, pokračujte, dokud se síto neposune až dolů. Kávový lógr zůstane na dně, nad tím bude krásně čistá přecezená káva. To mě baví😊.
Studené mléko si mezitím napěňte (Já mám starý kávovar s parní tryskou, dá se koupit i samostatný přístroj na tvorbu mléčné pěny.
TIPy na přípravu kávy (skvělá knížka)
Pěnu nalijte do vysoké sklenice, přidejte kávu připravenou ve French pressu a můžete podávat.
Zajímavý návod jsem našla i na tomto blogu, kde je dopodrobna popsaná příprava ve French pressu. Příště to zkusím a sama jsem zvědavá, jestli kafe bude chutnat jinak:-).