Lassí je osvěžující indický nápoj z jogurtu. Existuje mnoho receptů, jak si tento nápoj připravit. Dnes se podíváme na lassí jahodové . Samosběry jahod jsou v plném proudu, na zahrádce dozrály jahody…jahodové lassí bylo jasnou volbou😊. Jelikož si tento nápoj připravuju opravdu často, mám pro vás hned 3 recepty. Ráda je střídám, tak je taky můžete vyzkoušet všechny.
V horkých letních dnech si tento nápoj ráda připravuju namísto snídaně nebo svačiny. Je v něm jogurt a ovoce, takže to vlastně jídlo je😊. Výhoda je, že si ho můžu vzít i na cestu do práce, dostatečně mě zasytí a hlavně krásně ochladí. Jogurt vás opravdu ochladí, v Indii vědí, proč tento nápoj popíjí po celý den, když je venku vedro.
3 recepty na jahodové lassí
1. recept
300g čerstvých jahod
200g bílého jogurtu
100ml mléka
led
Volitelně: Cukr podle chuti
2.recept
200g jahod
125ml studené vody
125g bílého jogurtu
30g cukru
¼ lžičky mletého kardamomu
3.recept
200g jahod
125ml studené vody
125g bílého jogurtu
30g cukru
1 banán
PŘÍPRAVA (u všech receptů je stejná)
Všechny suroviny dejte do mixéru a rozmixujte na hladký nápoj. Nalijte do sklenice a přidejte pár kostek ledu.
Pro bohatou pěnu přidejte pár kostek ledu do mixéru a rozmixujte je společně se zbytkem surovin.