Omeletu si dám ráda vždycky, stejně jako všechno z vajec. Říkala jsem si, že vyzkouším něco nového a vybrala si francouzskou omeletu. Je to omeleta, která se po upečení naplní šunkou a sýrem a pak se druhou půlkou omelety tato náplň zakryje. Sýr se pěkně rozpustí a je to moc dobré.
Hledáte rychlou snídani? Připravte si francouzskou omeletu, ta je k snídani jako dělaná😊.
Budete potřebovat:
- 2 vejce vel. M nebo 3 vel. M
- 2 lžíce vody
- 1/8 lžičky soli
- Špetka mletého černého pepře
- 1 lžička másla
+
- 1 plátek šunky s vysokým obsahem masa
- 50g eidamu nebo jiného sýra
- Volitelně: čerstvý koriandr na ozdobu
Postup
Vajíčka rozšlehejte s vodou, solí a pepřem.
Máslo dejte zahřát na pánev, ideálně nepřilnavou. Teplotu jsem nastavila na střední.
Vlijte vajíčka a rozlijte do stran. Až bude omeleta skoro pevná, odstavte.
Půlku posypte šunkou nakrájenou na kostičky a posypte strouhaným sýrem. Zakryjte druhou půlkou a sundejte s pánve.
Podávejte například s topinkami, ozdobenou sekaným koriandrem.
Tuhle pánev jsem si koupila před 2 lety v Banquetu a zatím jsem s ní spokojená. Není nutné používat olej, co mi vyhovuje. Uvidíme, jak dlouho nepřilnavý povrch ještě vydrží. Důležité je samozřejmě nepoužívat žádné ostré nástroje, protože ty by povrch poškodily.