Křupavé topinky s mým novým objevem – Slaninádou! Slanináda je marmeláda za slaniny a je opravdu vynikající. Tuhle dobrotu prodává firma Chuť Moravy. Také jsem neodolala a musela Slaninádu vyzkoušet.
Od stejné firmy jsem asi před měsícem ochutnávala Svatojánské ořechy a tak jsem se rozhodla vyzkoušet další výrobky této moravské firmy. Článek s ochutnávkou Svatojánských ořechů si můžete přečíst tady:
Článek s ochutnávkou Svatojánských ořechů najdete tady: článek
Během tohoto týdne jsem pro vás připravila 3 recepty ze Slaninády. Jsou to všechno rychlé a jednoduché večeře. Jestli budete chtít Slaninádu ochutnat, určitě se vám tyto recepty budou hodit. Ani u jedné nesmělo chybět dobře vychlazené pivečko, které se ke Slaninádě perfektně hodí.
Jedním z receptů jsou topinky s vaječnou rolkou. Dále můžete vyzkoušet:
Jednohubky se slaninádou (recept nahraji příští týden)
Suroviny:
- 2 plátky světlého toastového chleba
- Slanináda
- Červená cibule
- 2 vajíčka
- Petrželka
Slanináda
Slanináda je džem z vypečené slaniny. Kromě slaniny jsou v ní i suroviny jako je cibulka, cukr, ocet nebo koření. Mě osobně se nejvíce hodila k vajíčku, protože slanina a vajíčko si zkrátka rozumí. Skvělá je i křupavá topinky natřená Slaninádou a na to červená cibulka. Příště to bude chtít větší skleničku, tahle zmizela jako nic:-D.
Prodává: Chuť Moravy
Postup
Topinky: Z toastového chlebíku udělejte topinky. Já jsem k Vánocům dostala topinkovač a nemůžu si ho vynachválit. Topinky udělá fakt rychle, a hlavně bez použití oleje. Líbí se mi i to, že se dá také zvolit, jak moc chcete topinky opečené. Já nastavuju střední stupeň, to je podle mě akorát.
Vlastně jsem nikdy předtím topinky nedělala, takže si nejsem jistá, jak se vlastně dělají. Udělejte je zkrátka tak, jak jste zvyklí😊.
Upečené topinky potřete slaninádou a posypte nadrobno pokrájenou červenou cibulkou. Rozkrojte je na půl, na trojúhelníčky.
Vajíčka rozšlehejte se špetkou soli a pepře. Vylijte na pánev a udělejte omeletu. Hned, jak bude horní strana pevná a ne tekutá, vyndejte. Neopékejte jí z obou stran, to je zbytečná práce navíc.
Omeletu rozkrojte na 4 čtverečky. Každý srolujte a párátkem připíchněte párátkem k topince.
Na ozdobu jsem použila kousek čerstvé petrželky, a protože mám cibuli ráda, položila jsem přes omeletu ještě pár měsíčku červené cibulky.
Párátka: Tahle párátka mají aktuálně v Bille. Líbí se mi, že jsou odolnější, než ta klasická malá a když je hned umyjete, dají se použít na více použití.