Dalgona káva na mě vyskakuje ze všech koutů Instagramu i na internetu. Chápu to, vypadá luxusně a je velice fotogenická.
Tato káva mě zaujala na tolik, že jsem ji zkusila připravit i jiným způsobem – bez kofeinu a také bez kávy. Recept jsem upravila tak, aby šla Dalgona káva připravit i z Caro kávy.
Caro
Je to instantní nápoj z pražených zrn. Ve směsi najdete například ječmen, čekanku nebo žito. Caro neobsahuje kofein.
Suroviny:
- 150ml studeného nebo teplého mléka
- 20g krupicového nebo třtinového cukru
- 12g vroucí vody
- 4g Caro nápoje
- Váha s přesností na gramy
- Elektrický šlehač
Postup:
Začneme přípravou pěny. Připravte si váhu, postavte na ní malou misku a vynulujte.
Do misky dejte krupicový cukr, vroucí vodu (stačí vařící) a Caro prášek. Promíchejte a začněte šlehat. Použila jsem elektrický šlehač, určitě by ale fungovalo i s kuchyňským robotem, na který nasadíte šlehací nástavec.
Šlehejte 3-5 minut, dokud směs nezíská světlejší barvu a nevytvoří se z ní pěna. Pěna zvětší svůj objem, ale zase ne nijak radikálně. Pro víc pěny a sladší nápoj můžete přidat dalších 5 gramů cukru.
Do průhledného hrnku nebo skleničky nalijte studeného nebo ohřáté mléko. Káva je chutná teplá i studená.
Mléko polijte připravenou Caro pěnou.
Podávejte se lžičkou.
Jak kávu pít?
Buď můžete lžičkou ujídat pěnu a postupně upíjet mléko anebo všechno promíchat dohromady. Já si většinou ujím trochu pěny a pak to všechno promíchám.