Pálivé máme s Jardou moc rádi. Proto jsem mu k Vánocům koupila bedýnku od firmy Chilli Doctor, kde je plno sušeného chilli, chilli past, paštik a další chilli dobrot. Dokonce tam byla i čokoláda.
V krabici dobrot byly i nakládané jalapeňo papričky a mash z červených habaňero papriček. Ty jsem dnes použila do toastů.
Suroviny:
- 18 plátků celozrnného toastového chleba
- 200g eidamu
- 200g šunky
- Nakládané jalapeňo papričky
- Trošku vysočiny nebo nakrájené chorizo klobásky
- Pár kapek Red habaňero mash Chilli Doctor
- Plnotučná hořčice
- Volitelně: Plátkový toastový čedar
- + sýr a máslo na posyp
Postup:
Hořčici jsem smíchala s chilli mashem. Na každý toast jsem dala 1 lžičku hořčice. Tedy 9 lžiček hořčice a do toho jsem přidala pár kapek mashe. Úplně to stačí, ochutnejte a uvidíte.
Toasty potřete hořčicí, přidejte šunku, na to kolečka nebo pokrájené jalapeňo papričky.
Můžete přidat i kolečka chorizo klobásky. Zakryjte plátkovým taveným čedarem a pak plátkovým eidamem. Na každý toast jsem použila 2 plátky sýra.
Zakryjte plátkem chleba. Vrchní stranu toastů jsem ještě potřela rozpuštěným máslem a posypala strouhaným sýrem. Vytvoří to vynikající zapečenou krustu ze sýra.
=9 pěkně nacpaných pálivých toastů😊.