V létě si vyloženě užívám saláty. Jím je i přes rok, ale ne tak často jako v létě. Dneska mám pro vás recept na kukuřičný salát s cherry rajčátky. Je to jeden z těch rychlejších salátů (ty mám nejradši). Stačí krátce povařit kukuřici a pak už jen všechno smícháte dohromady.
Pojďme se podívat na recept, a já se jdu podívat do mrazáku, jestli mi tam nezbyla nějaká kukuřice. Salát už je snědený a jak vidím tu fotku, mám na něj zase chuť😊.
Suroviny:
- 300g mražené kukuřice
- 6 cherry rajčat
- 30g řeckého jogurtu nebo zakysané smetany
- 30g majonézy
- Jarní cibulka
- ¼ lžičky soli
- 5 kuliček černého pepře (použila jsem Kampotský od Pepperfield)
- Volitelně: Pivovarské kvasnice
Pepř
Chtěla jsem salátu dodat šmrnc, a tak jsem použila černý a červený kampotský pepř. Oba jsou od Pepperfield. Tenhle pepř jsem si dost oblíbila. Rozhodně se vyplatí si trochu připlatit:-).
Pivovarské kvasnice
Podruhé jsem si na salát přidala pivovarské kvasnice. Mám je z www.pangamin.cz. Jen jsem je nasypala na hotový salát. Množství jsem přesně neměřila, prostě tak nějak podle chuti:-). Více o nich najdete na ODKAZ
Příprava:
- Mraženou kukuřici dejte do hrnce s vodou a 5 minut povařte.
- Mezitím si pokrájejte cherry rajčátka. Většinou je krájím jen na půl, ale když jsou větší, tak na čtvrtky. Jarní cibulku – pouze zelenou část, nakrájejte na kolečka.
- V malé misce smíchejte majonézu (používám Poličanku) a řecký jogurt nebo zakysanku. Přidejte sůl a namletý celý černý pepř. Použít můžete i mletý černý pepř, ale ten celý má výraznější chuť.
- Kukuřici sceďte, propláchněte studenou vodou a nechte vychladnout.
- Když je kukuřice studená, můžete vše smíchat dohromady.
- Volitelné: Salát posypte pivovarskými kvasnicemi pro zvýšení výživové hodnoty jídla:-).
Skladování: Salát je lepší sníst rovnou. Pokud ho chcete uložit do lednice, nesolte ho, jinak rajčata pustí hodně šťávy.