V létě často nestíhám uvařit, a proto jsem do jídelníčku zařadila Manu. Mana je funkční plnohodnotné jídlo ve formě drinku anebo prášku. Vybrala jsem si prášek – ManaPowder origin. Základní recept na přípravu je smíchat Manu s vodou a protřepat. Podle toho, jak velké jídlo chcete, použijete vody a prášku. Kromě tohoto receptu jsem ještě vyzkoušela i pár dalších receptů a možností, jak Manu ochutit. Většinou jsem Manu ochutila ovocem nebo kakaem, aby chutnala pokaždé jinak. Mám ráda různé chutě, i když samotná mi taky chutná.

Kromě nápojů jsem chtěla vyzkoušet i pár jiných receptů. Nakonec jsem udělala pár zmrzlin, chia puding a nanuky. Dnes mám pro vás recept na zmrzlinu. Příprava vám zabere minutu, stejně jako příprava nápoje. Jen ji dáte zmrznout a druhý den promícháte, až trochu povolí.

Podle receptu připravíte poloviční porci Many – to znamená, že s ní můžete nahradit 1 svačinu nebo snídani. Když recept zdvojnásobíte, vydá to za 1 hlavní jídlo. Samozřejmě si porci ještě můžete upravit, podle toho, jak velký máte hlad. Líbí se mi, že si stačí dát zmrzlinu, která je mimochodem vynikající a je to vyvážené jídlo, které obsahuje vše, co tělo potřebuje. Nemusíte přemýšlet nad tím, jestli obsahuje dostatek vitaminů, minerálů, vlákniny…je tam všechno.

 

Suroviny:

  • 60g mléka
  • 43g ManaPowder origin
  • 3 lžičky raw kakaa (6 gramů)
  • 2 lžičky třtinového cukru

=2 kopečky.

 

Kakao

 

Kakao jsem použila raw od Allnature. Má čokoládovější chuť, a přitom není tak hořké. Nevím jak to, ale má takový arašídový nádech, jako arašídové máslo. Do zmrzliny jedině tohle. Objevila jsem ho v Teta drogerii, ale určitě ho seženete i jinde.

 

ManaPowder origin

Funkční jídlo, které koupíte na www.mojemana.cz. Použila jsem ManaPowder s příchutí origin. Tato příchuť je velice jemná, můžete tedy do ní přidat cokoliv a dodat Maně jinou chuť:-). Zmrzlinu jsem dělala jako snídani nebo svačinu, proto jsem použila poloviční množství vody a Mana prášku. Když bych chtěla zmrzlinu namísto hlavního jídla, stačí množství zdvojnásobit.

 

Postup:

  1. Všechno dejte do mixéru nebo šekru a dobře promíchejte.
  2. Nalijte do dózy a dejte na několik hodin do mrazáku.
  3. Až zmrzlina zmrzne, vyndejte ji a nechte pomalu povolit. Až to půjde, přendejte zmrzlinu do misky a promíchejte. Měla by být stále hustá, jako klasická zmrzlina. Pokud jste ji nechali rozpustit moc, vraťte jí zase na chvilku do mrazáku.
  4. Zmrzlinu dejte do misky, poháru anebo dejte do zmrzlinového kornoutu. Doma jsem měla zbytek kornoutů na zmrzlinu, tak jsem dodělala. Teď už si zmrzku dělám do vaničky.

 

2 kopečky = 1 svačina

4 kopečky = 1 hlavní jídlo (= dvojnásobné množství surovin)