V létě často nestíhám uvařit, a proto jsem do jídelníčku zařadila Manu. Mana je funkční plnohodnotné jídlo ve formě drinku anebo prášku. Vybrala jsem si prášek – ManaPowder origin. Základní recept na přípravu je smíchat Manu s vodou a protřepat. Podle toho, jak velké jídlo chcete, použijete vody a prášku. Kromě tohoto receptu jsem ještě vyzkoušela i pár dalších receptů a možností, jak Manu ochutit. Většinou jsem Manu ochutila ovocem nebo kakaem, aby chutnala pokaždé jinak. Mám ráda různé chutě, i když samotná mi taky chutná.
Kromě nápojů jsem chtěla vyzkoušet i pár jiných receptů. Nakonec jsem udělala pár zmrzlin, chia puding a nanuky. Dnes mám pro vás recept na zmrzlinu. Příprava vám zabere minutu, stejně jako příprava nápoje. Jen ji dáte zmrznout a druhý den promícháte, až trochu povolí.
Podle receptu připravíte poloviční porci Many – to znamená, že s ní můžete nahradit 1 svačinu nebo snídani. Když recept zdvojnásobíte, vydá to za 1 hlavní jídlo. Samozřejmě si porci ještě můžete upravit, podle toho, jak velký máte hlad. Líbí se mi, že si stačí dát zmrzlinu, která je mimochodem vynikající a je to vyvážené jídlo, které obsahuje vše, co tělo potřebuje. Nemusíte přemýšlet nad tím, jestli obsahuje dostatek vitaminů, minerálů, vlákniny…je tam všechno.
Suroviny:
- 60g mléka
- 43g ManaPowder origin
- 3 lžičky raw kakaa (6 gramů)
- 2 lžičky třtinového cukru
=2 kopečky.
Kakao
Kakao jsem použila raw od Allnature. Má čokoládovější chuť, a přitom není tak hořké. Nevím jak to, ale má takový arašídový nádech, jako arašídové máslo. Do zmrzliny jedině tohle. Objevila jsem ho v Teta drogerii, ale určitě ho seženete i jinde.
ManaPowder origin
Funkční jídlo, které koupíte na www.mojemana.cz. Použila jsem ManaPowder s příchutí origin. Tato příchuť je velice jemná, můžete tedy do ní přidat cokoliv a dodat Maně jinou chuť:-). Zmrzlinu jsem dělala jako snídani nebo svačinu, proto jsem použila poloviční množství vody a Mana prášku. Když bych chtěla zmrzlinu namísto hlavního jídla, stačí množství zdvojnásobit.
Postup:
- Všechno dejte do mixéru nebo šekru a dobře promíchejte.
- Nalijte do dózy a dejte na několik hodin do mrazáku.
- Až zmrzlina zmrzne, vyndejte ji a nechte pomalu povolit. Až to půjde, přendejte zmrzlinu do misky a promíchejte. Měla by být stále hustá, jako klasická zmrzlina. Pokud jste ji nechali rozpustit moc, vraťte jí zase na chvilku do mrazáku.
- Zmrzlinu dejte do misky, poháru anebo dejte do zmrzlinového kornoutu. Doma jsem měla zbytek kornoutů na zmrzlinu, tak jsem dodělala. Teď už si zmrzku dělám do vaničky.
2 kopečky = 1 svačina
4 kopečky = 1 hlavní jídlo (= dvojnásobné množství surovin)